Wednesday, 30 November 2011

FCKEditor Deface <---Deface dengan 5 steps!



Assalamualaikum dan salam 1Malaysia....harini aq nk ajar deface yg paling senang iaitu fckeditor.deface ni memang senang gila....ni first deface yg aq blajar..hehe...ok jom start...


Dork :
"Powered By OpenCart"


POC : admin/view/javascript/fckeditor/editor/filemanager/connectors/test.html 


CARA-CARANYA STEP BY STEP :


1. Buat File HTML anda

2. Bukak WEB yang ingin dideface, kemudian tambahkan di hujung url dengan POC dan tekan enter.

Contoh:
http://www.inputandanalysis.com/admin/view/javascript/fckeditor/editor/filemanager/connectors/test.html

3. Kemudian akan keluar page FCKEditor.Tukar "connector" ASP ke PHP

4. Then choose file : pilih HTML anda kemudian click upload
Jika berjaya,akan keluar popup "file uploaded with no error" 

5.Last sekali untuk melihat hasil deface anda,cuma tambah kan nama file anda di hujung url.

Contoh: http://www.inputandanalysis.com/Rea_pErz.html <- First Deface!hehe :D

Enjoy...

Note:
Cara nak buat file html korg bole buat di notepad dan save as: all file dan file name : apa2.html


Bagi yg masih x reti coding html,korang bole buat guna software Advance Deface Creator.Tetapi hasilnya x menawan mcm buat manual la..haha..

Boleh download di sini : Advance Deface Creator by L1ght



OK SAMPAI SINI SAJA UNTUK TUTORIAL KALI INI...SELAMAT MENCUBA.. :D




Item Reviewed: FCKEditor Deface <---Deface dengan 5 steps! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com