Friday, 2 December 2011

Auto Backspace Script

Assalamualaikum dan salam sejahtera...... entry kali ini aku nak post tentang notepad trick pulak.Trick apa?Auto Backspace trick!Apa tu?Trick ni akan membuatkan windows sentiasa backspace!iaitu seperti kalau mangsa sedang menulis sesuatu, dan dia tertekan script ni,bermakna segala yg dia tulis itu akan dipadam(backspace) dengan senirinya!!Jom mula!

Cara-caranya :

1. Mula-mula anda perlu buka notepad.

2. Then, copy code2 dibawah :

MsgBox "Your Text"
MsgBox "Your Text"
Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{bs}"
loop

Replace ayat "Your Text" ke ayat anda
3.Kemudian, paste-kan code2 ini ke-dalam notepad.

4. Save sebagai autobackspace.vbs
 
note : pastikan anda memilih save file type as : all files

5. Akhir sekali, apabila mangsa tekan, windows dia akan backspace tanpa henti secara automatik!!!!

by - BlackBoyz


Baiklah itu saja step2 nya.Tapi macam mana nk hentikannya??Don't worry guys....di bawah ialah solusinya :


Cara-cara nak hentikan script vbs :

1. Buka Task Manager anda.caranya tekan CTRL+ALT+DEL secara serentak.

2. Then akan keluar Start Task Manager. Click ini.

3. Then, Task Manager akan keluar.Click pula tab Processes

4. Cari wscript.exe

5. Last sekali tekan end process dekat wscript.exe.



Baiklah ini saja langkah2 untuk notepad trick kali ini.masih banyak tricks lagi.thanks to BlackBoyz for the tricks.Assalamualaikum....
Item Reviewed: Auto Backspace Script Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com