Thursday, 1 December 2011

Convert Gambar kepada Text Art (ASCII)

                                               

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.....entry ni bukan tentang tuto hacking...tetapi tentang satu website yang bole convert gambar/logo hacker korang kepada ASCII Art!kalau tak tahu apa itu ASCII sila google...hehehe....so sangat berguna lah untuk para hacker.sbb korang bole guna logo korang sniri untuk deface file korang(yg format .txt).

Website ni juga menawarkan pilihan samada nak text art yg berwarna atau tidak...perh!best kan??hahaha

note : yg berwarna hanya untuk diletakkan di dalam file html....

Baiklah ini link website tu : picascii


Jom Lihat Hasilnya... :D


Tak Berwarna :


http://slowfeedyourhorse.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/reaperzz.txt
http://staintalk.com/wp-content/uploads/2011/12/reaperzdeface.txt


Berwarna :


http://www.greenstarpaulins.co.uk/reaperz.html


Baiklah sampai sini saja entry kali ini....Assalamualaikum....try jangan tak try!



Item Reviewed: Convert Gambar kepada Text Art (ASCII) Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com