Friday, 16 December 2011

Hack Facebook Dengan Tabnabbing (Video)!







Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...entry kali ini aku nak ajar korang cara hack facebook menggunakan Tabnabbing.Tapi tuto ni aku tak mau tulis sbb dah ada video untuk korang.hehe...Sebelum tu CLICK SINI

Note : bagi yang x faham tngok video, bole try tngok tuto yang bertulis.tngok SINI


Apa Itu Tabnapping?

Dalam kaedah-kaedah phishing sebelum ini, seorang penggodam menghoskan laman phishing dalam laman web hosting seperti T35.com, atau 0Fees.net dan kemudian menghantarkan pautan laman log masuk palsu itu kepada mangsa melalui e-mel dan lain-lain saluran maklumat..

Tetapi dengan berkembangnya evolusi pelayar (web browser) yang semakin canggih dengan sistem sekuriti yang mantap, ditambah pula dengan sesetengah laman hosting yang menjengkelkan (sukar untuk digunakan, tidak menerima laman phishing, dll), maka kaedah ini adakalanya menjadi agak sukar..

Disebabkan itulah Aza Raskin (pekerja mozilla) telah mendapat idea untuk mengasaskan teknik Tab Nabbing ini, dimana sasarannya ialah pengguna web browser dengan fungsi 'tab'..apabila seseorang pengguna itu membuka laman yang telah dimasukkan code oleh si penggodam tadi, sekiranya dia meninggalkan laman tersebut untuk beberapa tempoh waktu tertentu iaitu pengguna tersebut beralih ke tab lain, maka tab laman asal tadi akan dihalakan kepada laman log masuk palsu..jadi setelah pengguna tadi beralih kembali kepada tab laman asal yang dibuka, ia kelihatan seperti telah log keluar dan kemudian memasukkan nama pengguna berserta kata laluan..nahh..disitu silapnya..kerana dari awal sememangnya dia tidak log keluar, jadi dia dihalakan kembali kepada laman asal dengan kesilapan 'menyerahkan secara rela' nama pengguna dan kata laluannya kepada penggodam, dan ia kelihatan seperti 'log masuk secara normal'.



Contoh tabnabbing :








Dah tahu apa itu tabnabbing??Ok jom tngok video dibawah.










Download File-file Tabnabbing :
Tabnabbing Files


Credit to : Bluff Master Hacker, Mr. Hac

Baiklah itu saja untuk tuto kali ini...semoga anda berjaya..kalau ada yg tak faham try tngok banyak kali...blajar slow2...jangan lupa Click Sini pulak...ni bukan yang tadi...Assalamualaikum...
Item Reviewed: Hack Facebook Dengan Tabnabbing (Video)! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com