Wednesday, 6 June 2012

Tutorial CPanel Cracking (Bertulis+Video)

#UPDATE!
VIDEO TELAH DITAMBAH.CREDIT TO AWANG V2


Assalamualaikum dan salam sejahtera....di hari yang mulia ini aku nak ajar korang Cpanel Cracking! Apa tu? Cpanel cracking ni adalah untuk "crack" password CPanel website.Caranya adalah melalui bruteforce.

Baiklah jom mula ^_^



Credit to Devil's Cafe & Minhal Mehdi

1. Download shell cpanel.php : 
http://pastebin.com/tbh4r6z3

2. Download wordlist dictionary : http://pastebin.com/hfVRPdiu

3. Selepas itu upload shell cpanel.php ke dalam website target anda.
Kemudian bukak shell tersebut.
Note : kalau korang nak guna bruteforce yang terdapat dalam shell b374k pun bole.sama saja cara dia.


4. Mula-mula click Grab the usernames from /etc/passwd
rujuk gambar :




Kemudian click GO

Lepas tu check dalam kotak tu ada tulis banyak userlist.
Contoh : root

Copy semua tu dan paste ke dalam kotak USER LIST di atas.

5. Next, Masukkan wordlist dictionary yang korang download tadi ke dalam kotak Password List.
Rujuk gambar :



Click GO.

6. Baiklah sekarang cuma perlu tunggu proses bruteforce.
Jika berjaya akan keluar message ini :

Contoh :


[~]# cracking success with username "xyz" with password "xyz" 
Jika tidak berjaya, akan keluar message ini :

[~] Please put some good passwords to crack username "xyz" :(



Jadi kesimpulannya bruteforce ini bergantung kepada wordlist kita.lagi banyak dan power wordlist kita lagi banyak lah peluang untuk berjaya. :D

7. Baiklah dibawah ialah hasil proses cpanel craking yang berjaya!



8. Akhir sekali adalah untuk login ke cpanel.Cara untuk cari login page untuk cpanel website :

tambah :2082 di hujung url website target.

Contoh :



http://www.target.com:2082


Login Page CPanel

CPANEL PAWNED!

7. Done! semoga berjaya!


BAGI YANG BELUM FAHAM LAGI BOLEH TENGOK VIDEO DIBAWAH :
Credit to : AWANG V2






Baiklah sampai sini saja untuk hari ini.Assalamualaikum~
Item Reviewed: Tutorial CPanel Cracking (Bertulis+Video) Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com