Monday, 16 April 2012

Tutorial Upload Shell Di Wordpress!


Assalamualaikum dan salam sejahtera~
Entry kali ini aku nak ajar korang cara nak upload shell ke dalam wordpress.
Baiklah aku malas nak cakap banyak jom mula ^_^

Apa Yang Korang Perlukan :
File .zip : http://www.mediafire.com/?lab5ndmldqlydk3

note : korang perlu download file ini.Ia akan digunakan sewaktu nak upload shell :D

1.
Mula-mula log in ke dalam site wordpress yang korang nak upload shell tu.

2. Lepas tu click Appearance > Themes

Rujuk gambar :





3. Selepas itu, click Install Themes

rujuk gambar



4. OK then click Upload
rujuk gambar :


5. Baiklah seterusnya, korang perlu click Choose File.
Next pilih file .zip yang korang dah download tadi.
rujuk gambar :  


6. Seterusnya click Install Now

7. Jika berjaya akan tertera seperti gambar di bawah :
note : jangan click Activate!


8. Baiklah nampaknya kita dah berjaya :D
Sekarang masa untuk buka shell yang telah kita upload.
Cara-cara nya :

Tambah link berikut di hujung url website wordpress korang tu :

/wp-content/themes/shell/shell.php

So link web korang akan jadi cam ni :

http://www.website.com
/wp-content/themes/shell/shell.php 


Tekan ENTER!
Hasil :

9. Woohoo! dah berjaya! Baiklah sekarang ni korang buat la apa yang patut.hehehe~

Sampai sini saja tuto kali ini.Assalamualaikum~


Item Reviewed: Tutorial Upload Shell Di Wordpress! Description: Rating: 5 Reviewed By Unknown

Share:

6 comments:

  1. nice tutor kwn :)
    tp kalau edit dekat plugins pn dot jugak

    ReplyDelete
  2. ya2..bole gak...tapi cara ni bole upload multiple shell.bole letak banyak2.haha...adess lupa tulis dalm ni.haha...xD

    ReplyDelete
  3. hahaha,ok lah
    aku nk sedut boleh x :P
    nnati aku credit kt blog kau :)

    ReplyDelete
  4. bole je...asalkan credit ^_^

    ReplyDelete
  5. Khairul helmie ch20 April 2012 at 08:02

    Aku pon , mohon copy brader , aku credit kt kau ,

    ReplyDelete

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com