Monday, 16 April 2012

Tutorial Upload Shell Di Wordpress!


Assalamualaikum dan salam sejahtera~
Entry kali ini aku nak ajar korang cara nak upload shell ke dalam wordpress.
Baiklah aku malas nak cakap banyak jom mula ^_^

Apa Yang Korang Perlukan :
File .zip : http://www.mediafire.com/?lab5ndmldqlydk3

note : korang perlu download file ini.Ia akan digunakan sewaktu nak upload shell :D

1.
Mula-mula log in ke dalam site wordpress yang korang nak upload shell tu.

2. Lepas tu click Appearance > Themes

Rujuk gambar :





3. Selepas itu, click Install Themes

rujuk gambar



4. OK then click Upload
rujuk gambar :


5. Baiklah seterusnya, korang perlu click Choose File.
Next pilih file .zip yang korang dah download tadi.
rujuk gambar :  


6. Seterusnya click Install Now

7. Jika berjaya akan tertera seperti gambar di bawah :
note : jangan click Activate!


8. Baiklah nampaknya kita dah berjaya :D
Sekarang masa untuk buka shell yang telah kita upload.
Cara-cara nya :

Tambah link berikut di hujung url website wordpress korang tu :

/wp-content/themes/shell/shell.php

So link web korang akan jadi cam ni :

http://www.website.com
/wp-content/themes/shell/shell.php 


Tekan ENTER!
Hasil :

9. Woohoo! dah berjaya! Baiklah sekarang ni korang buat la apa yang patut.hehehe~

Sampai sini saja tuto kali ini.Assalamualaikum~


Item Reviewed: Tutorial Upload Shell Di Wordpress! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com