Monday, 24 September 2012

Cara Tukar Windows 7 Ke Versi Lain

Free Windows Upgrade



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry kali ini aku nak share dengan korang cara nak tukar versi Windows 7 korang ke versi lain."versi windows" tu merujuk kepada windows 7 starter,home,professional,ultimate.

Dengan cara ini korang boleh tukar win7 kepada professional,home dan 
ultimate dan jugak sebaliknya.Tetapi korang tak boleh tukar dari ultimate kepada versi lain.

Credit to Seth Erry kerana sudi berkongsi tutorial ini :D

Ok jom :D

1. Tekan butang start,gambar logo windows kat bawah tu.Kemudian type : Windows Anytime Upgrade


kemudian click dekat windows anytime upgrade dalam result yang kelur.

note : windows anytime upgrade tidak terdapat di dalam win7 ultimate.

2. Seterusnya akan keluar lebih kurang macam ni :



Click : Enter an upgrade key

Seterusnya akan keluar kotak suruh korang masukkan upgrade key.
Mana nak cari?Jangan risau aku dah sediakan nya!

Upgrade Key :


Windows® 7 Ultimate Product Key:
342DG-6YJR8-X92GV-V7DCV-P4K27 <<--works

Windows® 7 Professional Product Key:
YKHFT-KW986-GK4PY-FDWYH-7TP9F
VTDC3-WM7HP-XMPMX-K4YQ2-WYGJ8
32KD2-K9CTF-M3DJT-4J3WC-733WD
6RQ9V-6GCG4-8WV2H-966GF-DQ4DW

Windows® 7 Home Premium Product Key:
7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG

Windows 7 Premium Product Key:
7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG
RHPQ2-RMFJH-74XYM-BH4JX-XM76F
2QDBX-9T8HR-2QWT6-HCQ XJ-9YQTR
6RBBT-F8VPQ-QCPVQ-KHR B8-RMV82
C6MHH-TRRPT-74TDC- FHRMV-XB88W
27GBM-Y4QQC-JKHXW-D 9W83-FJQKD
38GRR-KMG3D-BTP99-TC9G4 -BBDJJ


Rujuk gambar :


3. Lepas dah masukkan product key ni tekan Next dan sampai habis.kemudian laptop/pc korang akan restart.
Tunggu sampai dia restart dan korang akan login ke dalam windows baru!

Extra : Ada yang tanya soalan barang2 akan hilang hilang ke bila dah buat ni?
Jawapan dia TIDAK.
Upgrade ni tidak menganggu files dan software korang.Jangan risau :)

Ok sampai sini saja Assalamualaikum.

sumber : 
http://h4ckingtutors.blogspot.com/2011/12/tukar-windows-ke-ultimate.html 


tag - windows 7, windows 7 free upgrade, free product key

Item Reviewed: Cara Tukar Windows 7 Ke Versi Lain Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com