Sunday, 23 September 2012

Crack/Hack Wifi Dengan WiFite!

Wifi Cracker


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry kali ini aku nak share dengan korang cara nak hack atau crack wifi dengan tool yang dipanggil - Wifite.
Tool ni adalah untuk OS Linux seperti backtrack,ubuntu,blackbuntu dll...

Korang boleh hack wifi WPA/WEP.Nak hack unifi jiran pun boleh hehehe

Credit 100% kepada KenaHack

Ok jom mula.

Requirement :


  • WiFite - http://code.google.com/p/wifite/downloads/list
  • Linux OS -  (confirmed working on Backtrack 5, BackBox, BlackBuntu, Pentoo, Ubuntu 8.10 (BT4R1), Ubuntu 10.04, Debian 6, Fedora 16)
  • Python 2.6.x or 2.7.x - Dah tersedia dalam OS Linux
  • aircrack-ng (v1.1) suite: 
  • terminal : sudo apt-get install aircrack-ng 
  • Website : http://www.aircrack-ng.org/install.html
  • Wireless drivers patched for monitor mode and injection. Most security distributions (Backtrack, BlackBuntu, etc) come with wireless drivers pre-patched,
Download semua benda yang perlu dan bila dah siap jom ikut step2 berikut.Ditulis oleh KenaHack.
1. Buka terminal dan tulis command di bawah

Wget -O wfite.py http://wifite.googlecode.com/svn/trunk/wifite.py

Kemudian taip command di bawah

sudo ./wifite.py

Jika desktop/notebook anda mempunyai lebih dari satu adapter , paparan
terminal akan kelihatan seperti di bawah:



2. Setelah itu biarkan untuk seketika untuk ia mengumpul senarai wifi yang berada disekitar
anda.
Seperti gambar di bawah :



note:Kebiasaanya wifite akan mengambil masa sekita 1-2min untuk mengumpul senarai wifi yang berada di sekitar anda.

3. Setelah itu tekan ctrl+C, ikut arahan yang terpapar di terminal dengan memilih wifi yang ingin di crack.Kemudian anda akan memperoleh paparan seperti di bawah



Tempoh kejayaan untuk serangan pada WEP akan mengambil masa sekita 1-3min
Tetapi untuk WPS akan memakan masa sehingga 17 jam untuk ia berjaya.


note:WPS ialah perkataan singkatan dari Wi-Fi Protected Setup


Baiklah itu saja step2 dia.aku rasa hacking wifi guna WiFite ni adalah paling senang kerana cuma memerlukan 3 step sahaja.Dan dia jugak AUTOMATIK dan BERKESAN.
Cuma jangan lupa try & error.

Baiklah Assalamualaikum~

sumber - http://www.kenahack.com/2012/08/hth-wifite-crack-wifi-tutorial.html#.UF62irLiaSA

tag - wifi crack, wifi cracker, wifi cracking, wifi crackdown, wifi cracking software, wifi cracking tools, wifi cracked, linux hacking, wpa hack, wep hack, wifi hacking
Item Reviewed: Crack/Hack Wifi Dengan WiFite! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com