Sunday, 23 September 2012

Crack/Hack Wifi Dengan WiFite!

Wifi Cracker


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry kali ini aku nak share dengan korang cara nak hack atau crack wifi dengan tool yang dipanggil - Wifite.
Tool ni adalah untuk OS Linux seperti backtrack,ubuntu,blackbuntu dll...

Korang boleh hack wifi WPA/WEP.Nak hack unifi jiran pun boleh hehehe

Credit 100% kepada KenaHack

Ok jom mula.

Requirement :


  • WiFite - http://code.google.com/p/wifite/downloads/list
  • Linux OS -  (confirmed working on Backtrack 5, BackBox, BlackBuntu, Pentoo, Ubuntu 8.10 (BT4R1), Ubuntu 10.04, Debian 6, Fedora 16)
  • Python 2.6.x or 2.7.x - Dah tersedia dalam OS Linux
  • aircrack-ng (v1.1) suite: 
  • terminal : sudo apt-get install aircrack-ng 
  • Website : http://www.aircrack-ng.org/install.html
  • Wireless drivers patched for monitor mode and injection. Most security distributions (Backtrack, BlackBuntu, etc) come with wireless drivers pre-patched,
Download semua benda yang perlu dan bila dah siap jom ikut step2 berikut.Ditulis oleh KenaHack.
1. Buka terminal dan tulis command di bawah

Wget -O wfite.py http://wifite.googlecode.com/svn/trunk/wifite.py

Kemudian taip command di bawah

sudo ./wifite.py

Jika desktop/notebook anda mempunyai lebih dari satu adapter , paparan
terminal akan kelihatan seperti di bawah:



2. Setelah itu biarkan untuk seketika untuk ia mengumpul senarai wifi yang berada disekitar
anda.
Seperti gambar di bawah :



note:Kebiasaanya wifite akan mengambil masa sekita 1-2min untuk mengumpul senarai wifi yang berada di sekitar anda.

3. Setelah itu tekan ctrl+C, ikut arahan yang terpapar di terminal dengan memilih wifi yang ingin di crack.Kemudian anda akan memperoleh paparan seperti di bawah



Tempoh kejayaan untuk serangan pada WEP akan mengambil masa sekita 1-3min
Tetapi untuk WPS akan memakan masa sehingga 17 jam untuk ia berjaya.


note:WPS ialah perkataan singkatan dari Wi-Fi Protected Setup


Baiklah itu saja step2 dia.aku rasa hacking wifi guna WiFite ni adalah paling senang kerana cuma memerlukan 3 step sahaja.Dan dia jugak AUTOMATIK dan BERKESAN.
Cuma jangan lupa try & error.

Baiklah Assalamualaikum~

sumber - http://www.kenahack.com/2012/08/hth-wifite-crack-wifi-tutorial.html#.UF62irLiaSA

tag - wifi crack, wifi cracker, wifi cracking, wifi crackdown, wifi cracking software, wifi cracking tools, wifi cracked, linux hacking, wpa hack, wep hack, wifi hacking
Item Reviewed: Crack/Hack Wifi Dengan WiFite! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

11 comments:

  1. ada tak video ?..susah juga...adoi..
    tak leh buka la @@

    ReplyDelete
  2. Kne Ade Router ke ? sebab aku ade laptop jer

    ReplyDelete
  3. yang nie pakai router ke ... kalo pakai laptop bleh x ? plz reply

    ReplyDelete
  4. Sorry bro lambat reply.Yang ni tak perlukan router.Just laptop.Kalau nak lagi mujarab guna la externel wifi adapter.Yang wifi booster.
    Tapi kalau xdak pun dah boleh :)

    ReplyDelete
  5. bro bubuh lha video susah lha xphm mane satu nk kene download

    ReplyDelete
  6. Cuma perlu download aircrack-ng dan wifite sahaja

    ReplyDelete
  7. mmg kne pkai os linux ke ? window x bleh ? hhehehehe . . yg neh wpa boleh hack x ?

    ReplyDelete
  8. untuk hack wifi memang os linux ja yang support.windows memang x ada.wep,wpa,semua boleh

    ReplyDelete
  9. You also should make sure that the lender has the
    best loan terms and conditions, and you may also want
    to ask the lender to be forthright about any unmentioned
    fees. Then you will have to wait until the cash advance loan company verifies all the information that you
    faxed to them. The payday loan lenders almost hope that you
    can't meet the first payment so that you start accruing interest rates that are extremely high.

    Also visit my web blog ... UK Payday Loans

    ReplyDelete

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com