Saturday, 13 October 2012

Lajukan Internet Dengan DnsSpeeder!

Update : Video cara nak setup telah ditambah.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ini aku nak share dengan korang satu software untuk melajukan internet korang.Software tu ialah DnsSpeeder.

Seperti namanya, mesti la fugsi dia untuk melajukan kan?
Fungsi DnsSpeeder ni adalah untuk melajukan internet dengan mempercepatkan atau menghilangkan delay antara client komputer dengan DNS server.


Features DnsSpeeder :
1. Menentukan DNS tercepat
2. Memilih DNS tercepat yang dipakai secara automatik
3. Browsing menjadi lebih cepat
4. Ringan
5. Cara penggunaan yang simple dan mudah
6 Support Windows XP / Windows 7 32 dan 64 bit



SS :


Cara nak guna software ni senang saja.
1. Selepas dah download, extract.
2. Kemudia buka dnspeeder.exe.
3.Tak perlu install terus run.
4. Kemudian kalau korang nak tambah DNS tengok di kotak "DNS Server".
5. Kemudian tambah la dns koran seperti google dns.
6. Siap.enjoy.dia akan jalan secara automatik.

Bagi yang tak faham boleh rujuk video di bawah :
Video :


Itu saja assalamualaikum....
Item Reviewed: Lajukan Internet Dengan DnsSpeeder! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com