Thursday, 18 October 2012

Senarai Online Photo Editor Terbaik

Assalamualaikum dan salam sejahtera.entry kali ini aku nak share dengan korang website-website yang menawarkan perkhidmatan online photo editor.Senang cerita website untuk edit gambar online.Website-website macam ni memang sangat berguna bagi orang yang nak cepat edit gambar.terutamanya seperti blogger.walaupun tak setanding photoshop tetapi ia dapat memudahkan kerja heheh :D
Baiklah sini aku ada kumpul beberapa website yang aku rasa terbaik.
Ok jom terjah :D

1. Pixlr


Link : http://pixlr.com/


Bagi aku ni adalah website photo editor yang terbaik.Website ni menawarkan tiga jenis service iaitu advance, efficient, playful.
Bagi aku advance adalah yang terbaik sebab sebijik macam photoshop!



2. LunaPic Online Photo Editor

Link : http://www.lunapic.com/editor/



Website ni pun terbaik sebabnya terdapat banyak effect yang ditawarkan.Senang digunakan dan paling menarik kalau korang nak buat animated pun boleh!


3. piZap

Link : http://pizap.com/


Aku pasti mesti korang pernah ternampak piZap ni di facebook.piZap adalah salah satu online photo editor yang terbaik.Sebab utamanya adalah cara penggunaannya yang mesra pengguna.Sangat senang untuk edit gambar guna piZap ni.piZap ni jugak terdapat di facebook dan apa bila korang selesai edit korang boleh terus upload ke facebook via piZap ni!



4. PhotoFunia

Link : http://www.photofunia.com/


PhotoFunia pula popular dengan effects dan frames yang ditawarkan.cara nak guna mudah sahaja korang cuma perlu pilih effect atau frame dan upload gambar korang!
Feature yang aku paling suka adalah Face Swap .dengan feature ni korang boleh tukar muka korang dengan muka orang lain!


5. FotoFlexer




FotoFlexer adalah online photo editor yang menarik.Apa yang menariknya korang boleh tukar warna kulit,warna rambut,mata dan macam2 lagi.Tak perlu ada skill edit gambar pun boleh guna.


6. Banner Maker



Website ni sebenarnya bukan lah untuk edit gambar.tetapi lebih kepada untuk buat banner.Korang boleh buat benner animated dekat sini.Semua nya FREE.Sangat senang untuk digunakan.


7. Rea_pErz's Online Photoshop *BONUS*


Bagi aku yang ni adalah yang terbaik! Banyak feature menarik dan sebijik macam photoshop!hehehe


Baiklah ni antara website yang aku rasa terbaik untuk edit gambar online.Korang try la terjah2....hehe.
Baiklah enjoy dan assalamualaikum...

Item Reviewed: Senarai Online Photo Editor Terbaik Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com