Thursday, 18 October 2012

Senarai VPN Percuma



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry kali ini aku nak share dengan korang senarai service VPN yang percuma.Senarai ni aku ambil dari blog OMG! HACKERS?

Ok jom layan top 10 senarai VPN percuma!


1. UltraVPN




- Percuma
- Perlu memasang (install) dan perlu membuka satu akaun sebelum dapat digunakan.


2. Logmein Hamachi

Download : https://secure.logmein.com/products/hamachi2/download.aspx


- Percuma
- Mudah untuk digunakan
- Komunikasi yang lebih selamat


3. Packetix

Download : http://www.packetix.net/en/


- Anda boleh membuat Hub Virtual VPN anda sendiri
- Antara muka laman yang mudah difahami


4. 
Open VPN



- Tahap keselamatan yang lebih tinggi
- Perlukan kepada pemasangan (installation)


5. Your Freedom 



- Ianya bukan servis VPN, namun ia menyediakan fungsi yang serupa dengan kemudahan yang sama
- Ia menyediakan servis percuma. akan tetapi terdapat limitasi terhadap penggunaannya (6 jam sehari dan 18 jam seminggu)


6. Macro VPN



- Sama seperti servis yang lain, ia menyediakan sambungan ke internet yang lebih selamat
- Kebiasaannya menggunakan IP dari US


7. Hotspot Shield



- Perlukan kepada pemasangan
- Melindungi sambungan internet melalui HTTPS


8. It's Hidden



- Tidak perlu kepada sebarang pemasangan perisian
- Perlu membuat satu akaun untuk menggunakannya


9. Linkideo 



- Servis ini perlu membayar untuk menggunakannya
- Apa yang percuma? ya..pendaftaran adalah percuma..hahaha..=D


10. Gpass



- Anda perlu memasang sebelum dapat digunakan
- Dicipta di negara China, negara yang sama mengeluarkan Ultrasurf


Ini saja untuk kali ini.Kalau aku jumpa lagi senarai VPN percuma aku akan share.Sekian assalamualaikum :)
Item Reviewed: Senarai VPN Percuma Description: Rating: 5 Reviewed By Unknown

Share:

11 comments:

  1. boss kalau nak guna nih kena buka internet tak?

    ReplyDelete
  2. mesti la kena.benda ni memang untuk internet

    ReplyDelete
  3. ape seh soalan..haha..
    nak tnye sked...VPN tu aper??
    ceciter sked ape bende tuh n ape function die..

    ReplyDelete
  4. VPN tu adalah Virtual Private Network.Senang cerita kalau guna VPN ni kita boleh ada network kita seniri.Segala aktiviti online kita tak akan dapat dikesan oleh sesiapa termasukkan ISP kita seperti tm,maxis dll.Keselamatan kita sewaktu online juga terjamin dan yang paling best website yang disekat pun boleh akses.Website luar negara yang kita tak boleh bukak pun bole masuk.nak tau lagi tengok sini http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network

    ReplyDelete
  5. kalau gune ni boleh masuk x site yg block Malaysia..
    cth: megaupload.com dll..??

    ReplyDelete
  6. Ya semua website boleh masuk.
    Tapi megaupload.com mana ada dah.kan dah kena tutup dengan FBI

    ReplyDelete
  7. kalau gune nie takde bad effect kat laptop kan?

    ReplyDelete
  8. tak ada effect pun.selamat :)

    ReplyDelete
  9. websence benda ni bole unblock tak?

    ReplyDelete
  10. bro...nak guna nie kne ada pkai brodband je ke??? kalau streamix bley tak,,kbanyakan member pkai brodband~

    ReplyDelete
  11. boleh je...semua jenis internet boleh guna..

    ReplyDelete

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com