Wednesday, 5 December 2012

Dapatkan Trafik Percuma Dengan GilaPing.Com!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry kali ini aku share cara mendapatkan trafik percuma dengan GilaPing.Trafik PERCUMA?Siapa tak nak!

GilaPing.com adalah website ping aggregator terlaris di pasaran sekarang.Apa yang menariknya GilaPing di bangunkan oleh rakyat Malaysia dan mempunyai ribuan pengguna setiap hari!
Cara menggunakannya juga sangat senang bak kata mat saleh " user friendly"
GilaPing bukan saja untuk pengguna blogger tetapi jugak untuk pengguna wordpress.
Untuk pengetahuan korang selain menyediakan perkhidmatan ping aggregator yang superb, post yang korang submit juga akan di blast ke pages facebook yang mempunyai beribu dan berjuta likes!
Super AWESOME!

Maklumat Tentang GilaPing.com :


Tarikh Ditubuhkan  :  19 Oktober 2012
Founder                   :  Syakila Daniel
Alexa Rank             :  716 dalam Malaysia (Website baru 2 bulan)


Korang tak percaya?
Jom tengok trafik yang aku dapat :


Amacam? 

Korang mesti dah tak sabar nak guna kan? Apa lagi register sekarang! 100% FREE. Ya! ini kenyataan dan bukan mimpi!

>>> GilaPing.com <<<

Cara nak register dan dapatkan trafik percuma :

Register

Mula-mula sekali buka GilaPing.com.
Kemudian rujuk gambar dibawah :




Kemudian akan keluar popup seperti gambar dibawah :



Selepas click tu sila allow semua application request dan SIAP!
semudah 1,2,3 untuk register.

Dapatkan Widget GilaPing

Selepas selesai register,sekarang masa untuk ambil code widget.
Sebelum tu, apa guna widget ni? 

Widget inilah yang paling penting sebab widget ini memainkan peranan yang penting untuk exchange traffic.Post korang akan keluar di blog lain yang menggunakan widget GilaPing.Automatik trafik akan masuk!

Ok click Widget Kongsi Trafik atau click sini : http://gilaping.com/widgetcode.php




Kemudian akan keluar popup seperti dibawah :



Terdapat 3 jenis widget iaitu mini, menegak dan melintang.
Pilih lah ikut cita rasa korang.
Untuk memasangnya masuk Dashboard > Layout > Add Widget > HTML/Script. Paste code di dalam kotak.

Perhatian!
Widget hendaklah dipasang di bahagian yang senang nampak.Jangan sembunyi widget kalau tak trafik korang pun akan sembunyi la :P



Cara Ping Entry

Baiklah selepas dah pasang widget, sekarang masa untuk ping artikel dan tunggu trafik masuk!
Mula-mula click Post Baru.
Rujuk gambar :




Kemudian akan keluar popup seperti dalam gambar :



Letak link entry dan tekan ping.
Selepas itu akan keluar pulak macam dibawah :


GilaPing akan auto detect title dan description.Tetapi korang boleh la edit kalau korang mau.kemudian pilih kategori yang sesuai bagi entry korang itu.
Selepas tu click Submit Artikel.


Kemudian akan keluar seperti dalam gambar :



Selesai! sekarang cuma perlu goyang kaki dan tunggu traffik meroket haha >.<

Ada lagi feature menarik iaitu Blog Pilihan dan Top Referral.
Blog pilihan diambil kira blog yang buat tutorial dan review gila ping.(lepas ping ni terus buat review tau hehe)
Top referral pula diambil kira pelawat dari blog korang yang datang ke gilaping.


agak2 ada tak blog aku?hmmm

Baiklah itu saja cara nak dapatkan trafik percuma.Mudah kan?

Tunggu apa lagi cepat pergi register!
Jangan lupa LIKE page GilaPing.com jugak >>> Page GilaPing.com

Sekian Assalamualaikum....



Item Reviewed: Dapatkan Trafik Percuma Dengan GilaPing.Com! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com