Tuesday, 4 December 2012

Download Torrent Secara Direct Dengan IDM

Tutorial Download Torrent Dengan IDM



Assalamualikum.Entry hari ini aku nak ajar korang cara untuk download torrent secara direct download tanpa perlu guna torrent client seperti bittorrent.
Mesti ada yang tak puas hati dengan torrent kan atas sebab2 tertentu seperti masa download yang agak lama dan seeders dan peers yang sedikit.Jadi hari ni aku nak ajar korang cara alternatif untuk download torrent.


Baiklah jom~ ^.^


1. Mula-mula korang buka website ZbigZ.com


Paparan website:




2. Copy magnet link torrent korang.



Dalam gambar ni aku copy magnet link dari thepiratebay.se.
Kalau laman web torrent lain pun sama korang cuma perlu cari "magnet link".


3. Kemudian paste magnet link tadi ke dalam kotak di ZbigZ.com



Selepas itu tekan butang comel 


Lepas tu akan naik paparan yang ada "FREE" dan "PREMIUM".
Click FREE je :P


note : kalau korang ada duit amik la premium.feature dia lagi banyak.tapi free pun dah ok.



4. Tunggu beberapa minit untuk torrent korang diupload ke server zbigz.process ini bergantung kepada saiz torrent dan speed internet korang.



Selepas selesai upload, link download akan muncul.klik link tu dan automatik torrent korang akan download dengan IDM :D

note : kadang-kadang zbigz akan terus bagi link download dan tak perlu tunggu untuk zbiz upload torrent korang .klik link tu.ini berlaku sebab ada files yg zbigz pernah upload dah.

Maaf sebab tak ada screenshot waktu tengah download.Internet aku terlalu laju sebab tu tak bole nak tunjuk :P

Ok itu saja selamat mendownload.Assalamualaikum

Website lain seperti ZbigZ.com :
bitlet.org
torrenthandler.com
quick-torrent.com



Mini Review :
Blog Coretan Mambang
Lawat blog Mambang di http://coretan-mambang.blogspot.com/
Banyak info2 menarik dan berita menarik yang anda akan dapat.

Item Reviewed: Download Torrent Secara Direct Dengan IDM Description: Rating: 5 Reviewed By Unknown

Share:

9 comments:

  1. xde link nk download pun ni

    ReplyDelete
  2. tunggu dia habis upload smpai 100% baru download link muncul

    ReplyDelete
  3. gune utorrent suda. X yah nk buat bende ni sume.

    ReplyDelete
  4. Utorrent/ Bittorent lagi bagos

    ReplyDelete
  5. bazir masa buat bende ni. Kalo file torent tu 5GB, bertaon nk habis bro.

    ReplyDelete
  6. Ye saya tau.tutorial ni saya buat bagi yang nak download direct.ada orang lagi suka download direct.Saya tak paksa pun nak download guna cara ni ke apa ka.Saya cuma share :)

    ReplyDelete
  7. stju..just info je...nk guna x nk xyh guna..hbis cter tol ark

    ReplyDelete

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com