Saturday, 19 January 2013

Hack Masa Di Cyber Cafe

Hentikan masa cyber cafe hack timer

hack timer cyber cafe

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry hari ini aku nak share tricks nak hentikan masa di cyber cafe.Maksudnya dengan trick ni korang boleh main free la, unlimited hehe ^.^

AMARAN!
Apa yang aku ajar ni hanyalah untuk pembelajaran sahaja.Sebarang kerosakan atau kejadian yang tidak diingini adalah tanggungjawab sendiri dan tidak ada kena mengena dengan blog ini.


Caranya adalah dengan menghentikan software timer tersebut dengan Task Manager.

Tapi masalahnya sekarang, Kebanyakan CC akan disable Task Manager. 
Jadi solusi terbaik adalah dengan menggunakan task manager lain dan bukan yang terdapat dalam windows pc di cc tersebut.

Baiklah apa yang korang perlukan ialah software task manager yang di panggil Process Explorer .





Cara nak hentikan masa CC :

1. Selepas dah download dan install, buka software Process Editor.


2. Selepas itu cari process "Client.exe" dan "Guardit.exe".
Kalau korang tak jumpa, cari process yang berkaitan dengan cc atau timer, seperti "timer.exe" "cc.exe" dll.

3. Selepas dah jumpa, right click pada process "Client.exe" dan click Suspend. Ulang langkah ini untuk "Guardit.exe" pula.

4. Sekarang timer atau masa cyber cafe tu akan terhenti, untuk menyambung semula, right click dan click Resume.



Siap!!!
note : kalau tak berkesan, mungkin process tu dikawal oleh satu pc utama yang mengawal cyber cafe tersebut.Jadi memang tak boleh guna trick ni.
Nanti kalau aku ada jumpa trick baru hack timer cc aku akan share.
Item Reviewed: Hack Masa Di Cyber Cafe Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com