Monday, 4 February 2013

Hacking Dengan DarkComet RAT

Assalamualaikum...Maaf sebab lama tak update blog.Admin sibuk dengan sekolah.

Entry hari ini aku nak ajar cara hack dengan DarkComet.DarkComet ni adalah sejenis RAT (Remote Administration Tool).

Dengan DarkComet korang boleh hack pc mangsa korang.Korang boleh remote control,kontrol pc mangsa korang tu.Nak dapatkan password facebook pun boleh :)

Tutorial ini credit kepada Hack Zone. Gambar-gambar dan tutorial ini ditulis oleh Hack Zone.

Ok jom mula~

Barang-barang yang korang perlu ada :

1. DarkComet 4.2 :
http://www.mediafire.com/?xegu6exwhsose00

2. No-ip DUC :
http://www.no-ip.com/client/ducsetup.exe

note : DarkComet ada versi lagi baru tetapi yang ini paling senang nak guna.
note2 : Pastikan korang off antivirus sebelum guna.

Cara-cara :

1. Mula-mula login No-ip DUC korang.Pastikan semua hijau.
Korang kena register dulu do no-ip.com.

Cara register tengok video :




2. Bila dah selesai setting no-ip tu korang buka software DarkComet.

Tekan sockets/net



3. Selepas itu tekan right klik ,tekan add port dan masukan no port 1699 atau 20 ,

korang boleh juga masukan apa2 4 digit no port ... suka hati korang nak letak apa janji dia jadi warna hijau.

Rujuk gambar :



4. Lepas tu click Edit Server.



4. Click Generate banyak kali.

Server ID : HackZone
Profile Name : nama korang




5. Korang klik perkataan Network Setting , lepas tu tengok macam dalam gambar,klik get localhost IP. 

Kalau ip korang keluar di kotak tu , jangan tukar apa2. 

PORT : Letak port yang korang buat dekat Step 3 tadi. Lepas tu klik ‘’add This configuration’’. 

Lepas tu korang kena delete balik ip/dns yg dalam kotak tu dan korang letak letak host yang korang daftar di no-ip.com : 

contoh : Hackzone.no-ip.org

Port jangan tukar apa2! Biar sama macam yang korang buat kat Step 3.




6. Klik ,Module startup dan ikut setting macam dalam gambar ini. Jangan tukar apa2



7. Lepas tu tekan Install Message dan tukar setting ikut suka korang.

Icon : icon apa2
Title : Tajuk message korang
Message : message yang korang nak bagi keluar.

Note : kalau korang tak mau bagi ada message pun boleh.Cuma untick kotak Display a message tu.



8. Lepas tu click Module Shield dan ikut setting macam dalam gambar.Jangan tukar apa2.



9. tekan keylogger , ikut setting macam dalam gambar.



10. Tekan Hosts File dan tekan add line.



11. Klik Choose Icon dan pilih la mana2 icon yang korang nak.



12. Last sekali tekan Build Module dan tekan Build Server. 


Jeng jeng jeng dah pun siap server darkcomet.

note : kalau nak bind dengan file lain, tekan File Binder dan bind la dengan file lain.

Ok bila dah siap upload la dekat mana2 file hosting dan hantar dekat mangsa suruh mangsa DOWNLOAD.

Note : selalunya file hosting tak terima file exe, jadi korang kena letak dalam archive rar.


13. Bila mangsa korang dah buka server korang tadi, kat komputer korang akan keluar macam dalam gambar ni.


Yes!! Dah ada ikan termakan umpan!


14. Ni contoh kalau kita dah connect dengan pc mangsa.



15. Seterusnya, right klik pada server mangsa dan tekan open control .


16. Dan akan keluar menu macam gambar dibawah :



Kat sini lah tempat untuk kontrol pc mangsa! Macam-macam ada.

Kalau korang nak password, tekan Password > stored password.
Korang nak keylogger pun boleh.

Baiklah sampai sini saja tutorial kali ini.selamat berjaya meng-rat orang haha.
Item Reviewed: Hacking Dengan DarkComet RAT Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com