Saturday, 9 March 2013

Cara Install Metasploit Framework Di Windows


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry ni aku nak ajar cara nak install Metasploit Framework di windows. tak tau apa itu metasploit? google :P

Ok jom mula....

1. Mula-mula download Metasploit For Windows di laman web metasploit : http://www.metasploit.com/download/


2. Lepas dah download, cari installer metasploit tu dan Right Click > Run as Administrator



3. Lepas tu akan keluar installer metasploit.




Tekan Next.

4. Selepas tu Accept Agreement dan click Next.





5. Kemudian pilih lokasi nak install.(biarkan ja default)
lepas tu click Next.


6. Kemudian keluar suruh set port.biar macam asal.Lepas tu click Next


7. Buat SSL pulak. 

Server-Name biar mcm asal atau letak nama apa2..
Validity buat mcm dalam gambar.click Next.




8. Set Automatic Updates YES.ni untuk update metasploit korang.klik next.



9. Ok sekarang dah sedia untuk install.Click Next.



10. Kemudian Metasploit akan start install.Biar ja dia install jangan buat apa2.Install dia ni lama sikit.


11. Kalau korang ada guna antivirus, pastikan korang tutup dulu untuk elak dari ganggu proses install metasploit.




12. Siap install!

Tekan Finish.



13. Untuk run Metasploit, click Start > Run dan tulis "console" .Klik pada Metasploit Console





14. Boom! Ni lah rupa Metasploit Framework yang korang dah install tu.


Ok dah siap nak buat apa? Enjoy! :D

Item Reviewed: Cara Install Metasploit Framework Di Windows Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com