Sunday, 10 March 2013

Tutorial Bypass Symlink Forbidden


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry hari ini aku nak ajar cara nak bypass symlink forbidden.mesti korang pernah dapat symlink penat2, tiba2 bila nak bukak file config tu keluar forbidden kan?
Macam ni :  




Mesti bengang gila la hahaha..ok jangan risau jom aku ajar cara nak bypass :)

1. Mula-mula buat satu file php.ini .
Copy code dibawah :



safe_mode=OFF
disable_functions=NONE

Lepas tu paste dalam notepad dan save as 

name : php.ini
File type : all file

2. Kemudian kita buat file .htaccess .
Copy code dibawah :

Options FollowSymLinks MultiViews Indexes ExecCGI

Paste dalam notepad dan save as
name : .htaccess
File type : all file

3. Seterusnya korang cuma perlu upload ke dalam directory yang ada file config symlink korang tadi.Upload guna shell la xD
Dengan ini symlink korang akan di-bypass :D

Kalau tak berjaya, upload dekat directory public_html :D

Itu saja step dia...senang kan? selamat berjaya!
Makan symlink sampai kenyang :P


Item Reviewed: Tutorial Bypass Symlink Forbidden Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com