Friday, 5 April 2013

Cara Lajukan Buffering Youtube


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry hari ini aku nak share cara nak hack lajukan buffering video youtube.Mesti korang bengang kan kadang2 video youtube buffering lama gila!
Jadi entry hari ni aku nak ajar lah trick untuk lajukan buffering youtube.Trick ni mungkin ada yang jadi dan ada yang tak jadi.Tapi bagi aku memang berkesan.

Trick ni sebenarnya bekerja dengan "block" atau menyekat ip yang buruk dari youtube.IP buruk inilah penyebab buffering video lambat.

Tutorial ni aku buat untuk pengguna Windows, Mac dan juga Linux :D

Ok jom...



Windows
1. Mula-mula buka CMD (Command Prompt).Pastikan korang "run as administrator".

2. Copy command di bawah :

netsh advfirewall firewall add rule name="YouTubePerformanceHack" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes


Paste dalam CMD dan enter. Pastikan keluar perkataan Ok mcm gambar dibawah :



3. Siap sudah! Sekarang korang boleh test tengok video youtube ada perbezaan atau tidak.

4. Kalau korang rasa macam tak ada beza atau nak buang hack ni, copy dan paste command dibawah dalam cmd dan enter :


netsh advfirewall firewall delete rule name="YouTubePerformanceHack"


Mac dan Linux
1. Mula-mula buka Terminal.

2. Copy dan paste command di bawah kedalam Terminal.
sudo ipfw add reject src-ip 173.194.55.0/24 in
sudo ipfw add reject src-ip 206.111.0.0/16 in

Tekan enter. Kalau tak jadi paste satu demi satu line command.

3. Siap!

Bagi yang masih tak faham dan terpinga-pinga lagi, jom layan video pulak.



Ok semoga korang berjaya! Macam aku kata tadi mungkin jadi mungkin tak jadi.Tapi bagi aku trick hack ni memang menjadi hehe :D

Sumber : JomPHP
Item Reviewed: Cara Lajukan Buffering Youtube Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

6 comments:

  1. work bro thanks :D

    ReplyDelete
  2. ReaperZ. korang ade x ilmu utk hack page facebook?? kalau de shared skit..sbb da bnyak da aq nmpak page2 hine agame nih..

    ReplyDelete
  3. Cara nak hack page facebook adalah dngan hack admin page facebook tu.maksudnya kau kena cari admin page tu dan PHISHING(kaedah hack acc sosial) dia.
    Ini saja caranya.Dulu ada cara lain tapi facebook dah patch.
    Search dekat blog ni PHISHING

    ReplyDelete
  4. mcm mne pulak kite nak tw spe yg create page tu?

    ReplyDelete
  5. Yang tu la masalah dia :v kita x boleh tau...kena pandai main Social Engineering la..try pm admin tu.mintak nak berkenalan ka apa ka.add fb dia.leps tu pandai2 la

    ReplyDelete
  6. work thanks afif :3

    follow my blog http://amsmuvee.blogspot.com/

    ReplyDelete

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com