Friday, 24 May 2013

Cara Memasang Password Pada Google Chrome


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ni aku nak ajar cara nak set password dekat web browser Google Chrome 

Kenapa nak pasang password? Mungkin ada yang mahukan privasi dekat web browser mereka.Lebih-lebih lagi bagi mereka yang berkongsi komputer.Mungkin ada maklumat2 penting di dalam browser mereka.


Ok jom....

Google Chrome

1. Korang cuma perlu download Extension untuk Chrome.
Download : Simple Startup Password

2. Selepas dah install extension simple startup password, masuk ke Tools > Extensions dalam google chrome.
Kemudian dekat extension Simple Startup Password korang click Option.

Gambar:


Lepas tu akan keluar page baru ada kotak untuk isi password.Isi kotak tu dengan password yang korang nak dan tekan Save.



Selepas dah save korang tutup google chrome korang.kemudian buka balik dan akan keluar popup suruh masukkan password :D


jeng jeng jeng!


Ok itu saja...semoga korang enjoy dan dapat selamatkan browser korang :P
Tutorial yang seterusnya aku akan ajar cara nak set password dekat Mozilla Firefox pulak.Nantikan!


Item Reviewed: Cara Memasang Password Pada Google Chrome Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com