Friday, 24 May 2013

Cara Memasang Password Pada Mozilla Firefox


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Seperti yang aku janji aku akan ajar korang cara nak pasang password pada Mozilla Firefox pula.

Sebelum ni aku ada ajar cara pasang password pada google chrome.Belum baca lagi? jom baca : Cara Memasang Password Pada Google Chrome

Ok jom mula....

1. Mula-mula korang kena download add-on untuk mozilla firefox yang bernama Master Password+.
Download : Master Password+


2. Lepas dah install add-on master password, korang tekan Firefox > Options > Options



3. Lepas tu ada popup keluar.Klik dekat Tab Security.



Tick dekat kotak Use a master password.

4. Kemudian akan keluar popup lagi.
Masukkan Password yang korang nak dekat kotak Enter new password dan Re-enter new password. Kotak current password korang biarkan sebab ni first time korang setting.

Lepas tu dekat bawah tu click Tab Startup dan tick pada kotak Ask for password on startup.


Click OK
Kemudian akan keluar popup kata successful.

5. Sekarang korang tutup firefox korang.Kemudian buka balik, akan ada popup keluar mintak password!





Siap!
Bagi yang tak faham lagi jom layan video pulak :




Ok selamat mencuba!

Item Reviewed: Cara Memasang Password Pada Mozilla Firefox Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com