Saturday, 11 May 2013

Convert Video Youtube Kepada Gambar Animated Gif


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry hari ni aku nak share satu trick yang sangat best.Aku jumpa trick ni dekat laman JomPHP

Ok trick adalah untuk tukarkan atau convert VIDEO di youtube kepada Gambar Animated GIF. Tak tahu gambar animated tu apa? Gambar animated ni adalah gambar animasi berformat .gif yang bergerak2 dengan durasi yang pendek.Selalunya digunakan di forum dan blog.

Ok jom kita convert!

1. Mula-mula search video yang korang nak di youtube.pastikan video tu durasi dia mesti kurang dari 10 minit.

2. Kemudian masuk ke website Youtube to Gif .

3. Copy link video youtube korang tadi dan letak ke dalam kotak Youtube Link di dalam laman web Youtube to Gif tadi.


Kemudian korang boleh set berapa durasi yang korang nak untuk animated korang tu dengan menggerakkan slider Start Time dan End Time.
Dan korang juga boleh ubah GIF Size untuk kecilkan size gambar animated tu.

Rujuk gambar :




Selepas tu tekan Create!
Siap!


Hasil yang aku dapat :



note: kalau gambar korang terlalu besar, gambar korang tu tak akan dapat di-upload ke imgur.Tetapi gambar korang akan kekal untul 5 minit di laman web tu.Korang boleh save gambar animated korang tu dan upload ke tempat lain.

link untuk sesiapa yang berminat dengan animated gif iron man diatas  : Animated Gif Iron Man 3


Item Reviewed: Convert Video Youtube Kepada Gambar Animated Gif Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com