Saturday, 25 May 2013

Status Glitterati Nuffnang Tercapai!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Hari ni aku saja la buka account nuffnang aku nak tengok berapa visitor blog aku hari ini.Tengok-tengok dekat status member dah bertukar jadi Glitterati.Terkejut aku! hahaha

Earning sikit je hahaha

Sebenarnya kalau korang perasan aku baru ja letak balik iklan nuffnang kat blog ni.dulu aku dah pernah letak waktu mula-mula blog ni dibuat tapi aku buang sebab tengok income macam tak naik-naik je.Tapi baru-baru ni lepas dapat motivasi dari beberapa blogger lain terus aq semangat letak balik.

Alhamdulillah berkat aku buat post baru setiap hari dan promote sana sini dalam masa tak sampai 3 hari aku dah dapat status Glitterati Nuffnang!


Apa sebenarnya Glitterati Nuffnang ni?

Glitterati Nuffnang ni ialah ahli Eksklusif Nuffnang.
"Nuffnanger Eksklusif” merujuk kepada ahli blogger Nuffnang yang TIDAK mempunyai sebarang bentuk pengiklanan di dalam blog berdaftar mereka, sama ada melalui unit iklan, kenyataan atau pun pautan kepada mana-mana rangkaian pengiklanan yang berasal dari Asia Timur Selatan atau rangkaian pengiklanan lain yang dianggap sebagai pesaing oleh pihak Nuffnang.

Macam mana nak dapat status Glitterati Nuffnang ni?

Anda akan didaftarkan sebagai ahli Glitterati Nuffnang secara automatik sekiranya kesemua blog berdaftar anda tidak mempunyai sebarang bentuk pengiklanan sama ada melalui unit iklan, kenyataan atau pautan daripada mana-mana rangkaian pengiklanan dari Asia Timur Selatan atau rangkaian pesaing Nuffnang. Sistem kami akan mendaftar anda sebagai ahli Glitterati secara automatik dalam tempoh 4 hari.

Sekiranya sistem kami dapat mengesan mana-mana blog berdaftar anda mempunyai sebarang iklan atau pautan yang menghubungkan kepada rangkaian pesaing Nuffnang, status keahlian Glitterati anda akan disingkirkan dalam tempoh 4 hari.

Apakah kelebihan untuk yang berstatus glitterati?

1. Kadar pembayaran bagi kedua-dua kos per pengunjung unik dan kos per klik.

untuk yang mempunyai status glitterati (exclusive) kadar untuk kos per klik adalah 0.25manakala untuk yang ordinary (non exclusive) hanya 0.15 per klik. ada beza sangat kat situ.Ahli Glitterati Nuffnang akan memperolehi 20% - 40% lebih banyak pendapatan berbanding ahli biasa.

2. Terma Pembayaran

bila kita cash out duit kepada yang berstatus glitterati hanya mengambil masa 30 hari untuk mendapat cek daripada nuffnang yang ordinary mengambil masa 60 hari.

3. Peluang Advertorial

Sebelum ini, peluang kempen advertorial adalah terbuka kepada semua ahli Nuffnanger. Namun disebabkan permintaan yang tinggi dan demi untuk memendekkan senarai blogger yang layak, kini hanya ahli Nuffnang Glitterati yang boleh menyertai kempen advertorial.

4. Aktiviti Komuniti

Nuffnang sudah tidak asing lagi dalam menganjurkan aktiviti komuniti besar-besaran seperti tayangan wayang primier, perjumpaan makan tengahari dan banyak lagi. Dalam aktiviti sebegini, kami mendapati ramai ahli Nuffnanger yang ingin membawa tetamu bersama mereka dan kami juga turut cuba menuruti hasrat mereka dengan sebaik mungkin.

Kami memberikan kuota 70% tempat duduk di setiap aktiviti kami kepada ahli Glitterati Nuffnang serta tetamu mereka.*mendapat layanan yang istimewa*

5. Peraduan

memberikan prioriti kepada ahli Glitterati Nuffnang dengan kuota hadiah sebanyak 70% dan 30% selebihnya diberikan kepada ahli Nuffnanger yang lain.

6. Innit





apa plak innit ni? Innit merupakan laman web yang dibina dan diberikan oleh Nuffnang sebagai perkhidmatan tambahan untuk menarik bilangan trafik ke mana-mana blog yang berdaftar di bawah Nuffnang. Namun begitu, ia hanya di khaskan kepada ahli Glitterati Nuffnang demi mengelakkan trafik kepada mana-mana rangkaian pengiklanan pesaing kami secara tidak langsung.

sumber : Nuffnang

Menarik kan? hehehe....ok sampai sini ja post harini...semoga korang pun berjaya dapat status glitterati nuffnang!

Item Reviewed: Status Glitterati Nuffnang Tercapai! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com