Wednesday, 31 July 2013

Hack Laman Web dengan telefon pintar Android!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ini aku nak ajar korang cara nak hack atau godam laman web dengan hanya menggunakan telefon pintar android.

Penggodaman ini dilakukan dengan kaedah SQL Injection.
Untuk ini kita akan menggunakan satu aplikasi android iaitu Droidsqli.

Apa yang diperlukan :

1. Aplikasi Droidsqli - Download Droidsqli


2. Laman web yang vulnerable terhadap SQL Injection.
Korang boleh cari web vuln dengan Google Dork.

3. Telefon pintar android.Apa2 jenis pun boleh asal android.


Droidsqli adalah aplikasi pertama untuk telefon pintar android yang mampu menjalankan serangan Sql Injection secara automatik.


Droidsqli mempunyai serangan seperti :

- Time based injection

- Blind injection

- Error based injection

- Normal injection



Cara menggunakan :

Cara menggunakan Droidsqli adalah sangat mudah. 

1. Korang cuma perlu masukkan url laman web target ke kotak "Target URL".

2. Kemudian tekan "Inject".




3. Droidsqli akan menyerang secara automatik dan apabila berjaya, Droidsqli akan memaparkan table-table di dalam database website target.

4. Korang kemudian boleh membuka table2 tersebut untuk mendapatkan data penting seperti Username dan Password.

Bagi yang masih belum faham boleh tengok video dibawah :




Baiklah itu saja untuk tuto kali ini.mudah kan?
Terima kasih kepada sumber asal iaitu Devil's Cafe



Item Reviewed: Hack Laman Web dengan telefon pintar Android! Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com