Wednesday, 27 November 2013

Tag Semua Friends di Facebook dengan Script Auto Tag


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah lama aku tak update blog ni. Jadi hari ini aku update satu trick special untuk korang iaitu Script Auto Tag.

Apa fungsi script ni?
Tengok nama pun dah tahu iaitu untuk tag rakan-rakan di facebook secara automatik. 

Dengan script ni korang boleh tag semua rakan korang. Script ni sangat berguna untuk korang sampaikan berita, kecemasan, atau melariskan jualan.
Tapi jangan pulak salah guna dan orang akan bengang dengan penangan script ni hehe

Ok jom....

1. Login facebook dan update status atau post apa2 yang korang nak.

2. Lepas tu click dekat "time stamp" status tersebut.Rujuk gambar :


3. Lepas tu akan keluar page macam ni :



3. Lepas tu tekan F12 di keyboard. Akan keluar macam kat bawah:


Tekan Console. Akan keluar kotak besar tu. Copy dan paste script Auto Tag 2013 :



Lepas dah Paste code tu, tekan ENTER!

4. Akan keluar pulak macam gambar kat bawah. Jangan pedulikan error tu, biar ja. Script tu memang work. 


Tengok dalam gambar, fb tu dah start tag orang hehehe...
Sekarang korang tunggu je lah dia buat kerja. 


5. Hasil :



Tadaaa! tengok hasil dia heheh.... sekarang bersedia lah tunggu orang comment maki2 hehe...

p/s : korang boleh auto tag ni kat mana2 ja, status, post link, gambar atau apa2 post.method dia sama ja.

Credit kepada kawan aku Muhd Faisal sbb kongsi trick ni.

Ingat jangan salah guna. Assalamualaikum.


Item Reviewed: Tag Semua Friends di Facebook dengan Script Auto Tag Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com