Wednesday, 1 January 2014

Cara Nak Accept/Delete/Hide Friend Requests di Facebook Secara Automatik



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini aku nak share satu script yang bagi aku memang sangat berguna. Malah berguna untuk semua pengguna Facebook.

Script ini berfungsi untuk delete,accept, atau hide friend requests di facebook korang secara automatik. Dengan ini tak perlu lah korang nak susah-susah click satu persatu kan? hehe.

Ok di bawah aku sediakan script :



ACCEPT Friend Requests

javascript:for( i = 1;i<document.getElementsByName("actions[accept]").length;i++){document.getElementsByName("actions[accept]")[i].click();}void(0);


DELETE Friend Requests

javascript:var inputs=document.getElementsByTagName('input');for(i in inputs){if(inputs[i].value == 'Delete Request' || inputs[i].value == 'Delete Request')inputs[i].click();}


HIDE Friend Requests

javascript:for( i = 1;i<document.getElementsByName("actions[hide]").length;i++){document.getElementsByName("actions[hide]")[i].click();}void(0);



Baiklah sekarang aku nak ajar cara nak guna.

1. Mula-mula korang kena buka halaman yang memaparkan semua friend requests korang.Caranya click pada butang friend request di facebook.Kemudian click See All.
Rujuk gambar :



2. Kemudian akan keluar halaman baru.
Sekarang korang padam semua perkataan yang ada dekat Address Bar browser korang.
lepas tu tulis :


javascript:




3. Kemudian korang copy salah satu code kat atas yg aku sedia tu, terserah la kalau korang nak delete all request, copy code delete.
Lepas copy, paste di hadapan perkataan javascript: tadi. dia akan jadi macam dalam gambar :



4. Akhir sekali korang tekan ENTER! .Tunggu dan lihat magik hehe.

note : script ni kadang2 tak akan delete semua sekali, jadi korang cuma perlu guna script ni banyak kali sampai semua licin. Tapi lebih baik dari nak tekan satu-satu kan? hehe.

Ok enjoy!





Item Reviewed: Cara Nak Accept/Delete/Hide Friend Requests di Facebook Secara Automatik Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com