Tuesday, 4 February 2014

Tutorial Remove Semua Ahli dan Delete Group Facebook Secara Automatik


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini aku nak ajar korang cara nak delete sesuatu group di facebook.
Trick ni hanya boleh dibuat oleh Admin group tersebut, jadi korang tak boleh la guna nak "pedajal" group orang lain hehe.

Cara nak delete group sebenarnya ialah dengan remove semua ahli di dalam sesuatu group tu terlebih dahulu. Kemudian admin pula kena leave group. Facebook akan keluar satu Popup tertulis "this group will be delete".

Tapi yang seksanya bila nak remove satu persatu member. buatnya group tu ada 1k ahli. perghhh..... tapi jangan risau harini aku nak ajar cara senang.

Note: Korang perlu menggunakan browser Google Chrome

1. Mula-mula korang buka group facebook korang tu terlebih dahulu.
kemudian tekan Members di bahagian tepi group tu.


2. Kemudian akan keluar page baru yang ada senarai member group tu.


3. Kemudian korang tekan butang F12 di keyboard.tekan Console. Akan keluar macam dalam gambar dibawah :


4. Sekarang korang copy semua javascript di dalam website :
Auto Remove Member Group Javascript

Selepas dah copy semua, paste (ctrl+v) di dalam kotak console tadi. akan jadi macam ni :



Kemudian tekan ENTER !

5. Kalau berjaya, akan keluar popup macam dalam gambar :


Popup ni akan berterusan sampai dah remove habis semua member. jadi sekarang korang jangan kacau apa2. jangan tutup tab atau browser. Lagi senang jangan sentuh langsung laptop/pc korang tu.

Kalau popup tu dah berhenti, korang refresh dan masih ada saki baki member, korang ulang ja balik step2 diatas :D

6. Step terakhir apabila semua member dah remove, korang kena remove diri korang sendiri dari group tu. Lepas tu akan keluar popup :

Tekan Delete group ! Siap!


Item Reviewed: Tutorial Remove Semua Ahli dan Delete Group Facebook Secara Automatik Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com