Friday, 4 April 2014

Sekat Laman Porno dengan GEMPUR

Zaman sekarang internet dah makin tak sesuai untuk kanak-kanak. Hal ini disebabkan makin banyak laman web yang tidak sesuai ditengok oleh kanak-kanak. 

Laman web yang dimaksudkan tu ialah website PORNO atau laman web lucah. bukan website porno negara barat ja yang ada, yang tempatan pun ada. ish ish ish...
Jadi bagi ibu bapa diluar sana mesti takut nak bagi anak-anak main internet kan? Jangan risau, ibu bapa boleh BLOCK atau SEKAT laman web porno ini dengan GEMPUR.

Apa itu GEMPUR?

"GEMPUR
PROJEK ANTI-PORNO PERTAMA DI MALAYSIA"


Gempur adalah aplikasi atau perisian percuma yang dibangunkan oleh anak tempatan MALAYSIA iaitu Haidy Sulaiman .

Aplikasi ini dibangunkan bertujuan untuk menyekat laman-laman sesawang berunsur PORNO. 
Anda hanya perlu download percuma di laman web Gempur.org dan kemudian memasang di komputer. 

Sangat senang untuk digunakan. Jadi lepas ini ibu bapa dah tak perlu risau lagi untuk bagi anak-anak main internet. Tapi pengawasan ibu bapa tu masih diperlukan.

Baiklah itu saja. jom intall GEMPUR!


Item Reviewed: Sekat Laman Porno dengan GEMPUR Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com