Monday, 5 May 2014

Tutorial Download Video Keek dan Instagram


Assalamualaikum... hari ni aku nak ajar korang cara nak download video dari keek dan instagram. Mungkin sebelum ni korang nk download video retis yg korang minat , crush, atau pun video syok seniri korang tapi tak tahu macam mana. Jadi jom ikut tuto ni! 
Sumber tutorial ni dari blog Mohd Apiz iaitu MxDotMy

note: tutorial ni korang kena guna browser laptop/pc , kalau pakai handphone mahal korang tu susah sikit la hehe.

Cara download video Keek :

1. Mula-mula korang buka video Keek yang korang nak download tu, lepas tu copy link video tu. cara nya tekan butang kecik macam dalam gambar :




Lepas click tu, akan keluar link, korang copy link tu.

2. Okeh link video dah dapat, sekarang masa untuk download pulak. 
Caranya korang buka website KeekDown .

lepas tu paste link video tadi dalam kotak kosong tu dan click Keekdown!



Siap! video korang akan di-download.


Cara download video Instagram :

1. Mula-mula korang buka video instagram tu, lepas tu copy link di address bar. rujuk gambar :


2. lepas tu buka website InstaDown .

lepas tu paste link video tadi dalam kotak dan click InstaDown!


Siap!!!


Enjoy download video!

Item Reviewed: Tutorial Download Video Keek dan Instagram Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com