Tuesday, 2 September 2014

Guna 2 Nombor WhatsApp dalam 1 Handphone


Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Aplikasi chatting WhatsApp, pada hari ini menjadi salah satu aplikasi yang wajib ada buat pengguna smartphone. Siapa yang tak tahu apa itu WhatsApp kan? 

Dengan WhatsApp, kita dapat berchatting secara PERCUMA. selain itu ia juga ringan dan pantas. Kita boleh share gambar, video, lagu dan macam2 lagi.
Tapi, kelemahan WhatsApp ni satu ja, iaitu tak boleh guna lebih dari satu akaun WhatsApp atau nombor telefon.

Bagi yang ada 2 nombor telefon tu susah la.
Tapi jangan risau, hari ini aku nak ajar korang cara nak guna 2 nombor whatsapp dalam satu telefon.

Caranya ialah dengan guna OGWhatsApp.
OGWhatsApp adalah versi modded aplikasi WhatsApp untuk Android yang membolehkan korang menggunakan 2 nombor WhatsApp dalam satu peranti Tanpa “Root” dan ianya bekerja dalam satu masa yang sama. 

Ciri-ciri OGWhatsApp :

  1. Boleh guna 2 nombor whatsapp dalam satu telefon
  2. Boleh backup dan restore data
  3. Boleh pilih apps icon
  4. Boleh mute conversation dengan jangka yang lebih panjang, 1 abad!

Cara nak install OGWhatsApp :

  1. WhatsApp yang original korang jangan uninstall, sebab whatsapp ori ni diperlukan. 
  2. Mula-mula backup dulu data whatsapp korang. Kalau korang rasa perlu la. (Setting > Chat Setting >Backup conversations)
  3. Clear whatsapp data. Lagi bagus korang reinstall je terus. Bagi suci murni.
  4. Kemudian, rename folder /sdcard/WhatsApp folder kepada /sdcard/OGWhatsApp
  5. Dah tu, install la OGWhatsApp. Link download ada kat atas.
  6. Dalam OGWhatsApp, Install nombor lama dan Dalam original WhatsApp install nombor baru. Kenapa? Sebab OGWhatsApp boleh restore balik data lama.
  7. Siap!!
sumber : BistariCorner


Item Reviewed: Guna 2 Nombor WhatsApp dalam 1 Handphone Description: Rating: 5 Reviewed By Afif Zafri

Share:

Popular Posts

© 2011 - Reaperz All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates DMCA.com